MAJ

Kunstudstilling ved N. P. Dahlerup og Elisabeth Tasarek Dahlerup

Dato Fredag d. 7. maj 2021 (hele dagen) til torsdag d. 29. juli 2021 (hele dagen)
Sted Egevænget 2, 3000 Helsingør
Kunstudstilling ved N. P. Dahlerup og Elisabeth Tasarek Dahlerup

Udstillingen kan ses hele juli måned med i kirkens smukke lokaler i forbindelse med gudstjenester og i kontorets åbningstid, samt efter aftale.

Billedkunstner N.P. Dahlerup
Maleren og grafikeren Niels Peter Dahlerup har arbejdet med grafik og oliemaling i over halvtreds år.
N.P. Dahlerup udtrykker ofte historier i billedserier, og også hans rejseoplevelser fra Færøerne, Sverige, Frankrig, Tyrkiet, Assisi i Italien, kommer til udtryk i tegning, grafik og på lærred. Størrelsen på hans billeder varierer fra miniature til meterstore vægmalerier. I sit billedudtryk er han figurativ og koloristisk, og farveholdningen spænder fra de lyse til de dybe farver. I mange af hans landskabsmalerier gemmer der sig en rig billede- og farverigdom, så der kan findes nyt i dem hele tiden, de fleste malerier er ikke stationære, men fortæller forskellige historier.
N.P. Dahlerup har udstillet i det meste af Danmark, i Sverige, Tyskland og Italien.
N. P. Dahlerup er uddannet på Kunsthåndværkerskolen, Grafisk Højskole, Akademiets Croquiskole og Holbæk Kunsthøjskole. Han har i en årrække modtaget privat undervisning hos Peder Tuxen Rosenstand.

Elisabeth Tasarek Dahlerup, maler og forfatter
Har malet siden år 2000. I starten blev det guldaldermalerier. Senere blev det især Den indre Camino, Er /(Den indre Vej). Det maler Elisabeth stadig, men har også malet nogle religiøse malerier.

I flere år har Elisabeth Tasarek Dahlerup udstillet for maleren N. P. Dahlerup, også i Sthens Kirke. Denne gang oplever vi dem så udstille sammen her i Sthens Kirke.