Dato Onsdag d. 21. oktober 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Hans Kirchdorff
Aften med indhold i Mørdrup Kirke

Foredrag ved historiker, dr.phil. Hans Kirchdorff om "Besættelsen på 75 års afstand".

I 2020 er det 75 år siden, at Danmark blev befriet. Det var mørke år, hvor nationens eksistens stod på spil, og der var brug for fællesskab og solidaritet. Men det var også år, der gravede dybe kløfter i befolkningen mellem dem, der fandt det rigtigst at samarbejde med tyskerne og dem, der ønskede krig imod dem.

Krigens store politiske og moralske fortælling om det rigtige i at samarbejde eller gå til modstand er stadig aktuel. Den taler til vores følelser og den nationale identitet, og vi ser den ofte brugt som historisk argument i den løbende politiske debat.

Derfor tolker vi også historien om besættelsen forskelligt og efter behov. Men hvad er rigtigt, og hvad er forkert?  Hvad er historikernes status i dag efter de mange års forskning og de mange bøger, der er skrevet om emnet?

På gensyn til en spændende aften i Mørdrup Kirke - tilmelding er ikke nødvendig!