Aften med indhold "Genforeningen og kirken i Sønderjylland"

Aften med indhold "Genforeningen og kirken i Sønderjylland"

Onsdag d. 19. februar 2020, Kl. 19:00 til kl. 22:00
Sideskib, Egevænget 2, 3000 Helsingør, Danmark
Carl Christian Jessen

Aftener med indhold afholdes i et samarbejde mellem Sthens Sogn, Mørdrup Sogn og Egebæksvang Sogn.

Aftenens foredrag i Sthens Kirke "Genforeningen og kirken i Sønderjylland"

Nordslesvigs/Sønderjyllands genforening med resten af Danmark i 1920, efter 56 år som tysk provins, blev en forandring for alle dele af det sønderjyske samfund. Også kirken som nu skulle tilpasses den danske kirkeorganisation.

Menighedsråd skulle etableres, og ikke mindst skulle et stort antal tyske sognepræster udskiftes med danske, hvis de tyske da ikke var parate til at skifte nationalitet og sprog. Det var et stort og kompliceret projekt, som gjorde forandringen synlig helt ud i hvert eneste sønderjyske sogn.

Præsten og kirkehistorikeren Carl Christian Jessen vil fortælle denne spændende historie om en af de skelsættende begivenheder i Danmarks nyere historie og kirkehistorie. Han er selv født i Sønderjylland og student fra Haderslev Katedralskole. I 1967 blev han cand.theol,, var herpå kandidatstipendiat i kirkehistorie og senere præst i Rimsø, Søborgmagle og Skagen.

Ved samtlige aftener er en let servering.
Entre til aftenerne 30,00 kr.