Koncert med Ensemble Hermes

OKT
04

Koncert med Ensemble Hermes


Dato Søndag d. 4. oktober 2020, Kl. 16:00 til kl. 18:00

Koncert med Ensemble Hermes ved Daniel Tølbøll Mortensen, viola - Agnes Hauge, violin - Romane Queyras, Violin, Gabriella de Carvalla e Silva Fuglsig, cello. Desuden medvirker organist Oddmund Opsjön, klaver.

Daniel Tølbøll Mortensen har absolveret sine studier ved Det Jyske Musikkonservatorium samt i italienske Verona. Daniel er hyppigt efterspurgt som kammer- og orkestermusiker og har medvirket ved en lang række festivaler og projekter med koncerter i bl.a. Danmark, Sverige, Italien, Frankrig, Holland, Tyskland, Kina, U.S.A., Rusland og Rumænien. Sideløbende med sin musikalske bane har Daniel også dyrket en mere akademisk tilgang til musikken og han er således bl.a. i foråret 2021 inviteret som taler til Carl Nielsen Studies Conference-biennalen i Newcastle.

Gabriella de Carvalho e Silva Fuglsig studerer i øjeblikket i solistklassen ved prof. Niels Ullner på Syddansk Musikkonservatorium. Gabriella har et meget varieret virke som cellist. Hun er medstifter af Ensemble Hermes - et ungt, professionelt strygerensemble med base i Aarhus. Musikkens sociale og pædagogiske aspekter interesserer hende meget, og i 2015 stiftede hun sammen med sin søster børnestrygerorkestret MusikSak, som har til formål at udbyde gratis orkesterundervisning til børn, der under almindelige omstændigheder ikke selv ville opsøge den klassiske musik på de kommunale musikskoler.

Violinisten Agnes Hauge Mortensen har studeret på Det Jyske Musikkonservatorium hos professor Mo Yi, hos Ami Flammer i Paris og er i øjeblikket i solistklassen i Odense. Agnes optræder ofte i ind- og udland som kammer- og orkestermusiker; i 2014 gav hun bl.a. koncert i Carnegie Hall med Syddansk Universitetsorkester og i 2017 blev hun igen inviteret til Carnegie Hall, denne gang som en del af festivalen “New Music for Strings”. Senest har hun optrådt i Sydkorea som en del af projektet “Beat and Beyond”.  

Romane Queyras er fra Paris, hvor hun begyndte at spille violin som 5 årig. I 2012 kom hun ind på konservatoriet i Lyon, hvorefter hun tog sine kandidatstudier på Universität der Künste i Berlin. Studerer pt. i solistklassen ved Det Jydske Musikkonservatorium i Aarhus. Romane optræder ved en lang række festivaller som kammermusiker og solist. Hun spiller jævnligt i Randers Kammerorkester og og de danske symfoniorkestre, foruden at være koncertmester i Ensemble Hermes. Romane spiller for tiden på en italiensk violin fra 1733.

De fire samarbejder til dagligt i strygerkollektivet Ensemble Hermes, der med sine koncerter og formidlingsprojekter over det seneste års tid har etableret sig som et friskt pust på den danske musikscene.

Der er gratis adgang til koncerten