Søndag d. 3. november 2019, kl. 16:00

Klavereftermiddag ved Niklas Sivelöv, professor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Den berømte svenske pianist, komponist og professor, Niklas Sivelöv, er uddannet i Stockholm, hvor han havde sin solistdebut i 1991. Ved Koncerten i Sthens Kirke, vil han fremføre et program bestående af J.S. Bach’s suiter og 3 sonater af L. van Beethoven.

Niklas Sivelöv’s repertoire strækker sig fra Beethoven til Lutoslawski og Ligeti, i tillæg til værker af moderne svenske komponister. Han samarbejder med dirigenter som til eksempel Esa-Pekka Salonen. Leif Segerstam, Thomas Dausgaard, Paavo Berglund og Kazufumi Yamashita. Niklas Sivelöv skaber ofte sensation med sine intense og opildnede fremførelser; New York Times lovprisede hans fremførelse af Beethovens klavertrio i Es-dur samt hans egen komposition ”New York Trio”.

Niklas Sivelöv har holdt koncerter i hele verden, og holdt master classes i Spanien, Finland, Portugal, Storbritannien og USA. I 1994 modtog  han den svenske Gyldne Æble Pris og de efterfølgende år har han modtaget flere priser, som eksempelvis prisen for hans indspilninger hos Naxos: ”Diapason d’Or” for Berwalds klaverkoncert. Han også har haft succes med indspilninger med værker af Bach, Schumann, Liszt samt en cd med argentinsk klavermusik. Hans to nylige indspilninger hos Caprice med værker af Skrjabin og Bellman (Improvisational 1) har haft stor artistisk og kommerciel succés. Planlagte indspilninger er ”Das Wohltermperierte Klavier” af J.S. Bach, 3 Schumann sonater og egene værker..

Der er gratis adgang til koncerten samt et glas vin i pausen.

Niklas Sivelöv
Sthens kirke