Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med Graabrødre Kammerkor

JUN
19

Koncert med Graabrødre Kammerkor


Dato Søndag d. 19. juni 2022, Kl. 16:00 til kl. 18:00
Sted Sthens Kirke, Egevænget 2, 3000 Helsingør
Medvirkende
Gråbrødre Kammerkor
Koncert med Graabrødre Kammerkor

Korkoncert søndag den 19. juni kl. 16.00 med Graabrødre Kammerkor under ledelse af Egil Kolind. ”Sommerdrømme og eftertænksomhed”! 

Klassisk kormusik sunget af Graabrødre Kammerkor.

Koret præsenterer et program af eftertænksom og bevægende kormusik, som er sammensat af både barok, romantik og helt nyskrevne værker.   

Programmets første del er dedikeret til den tyske vokalmusik, med polyfoniske mesterværk fra den tidlige barok “Verleih uns Frieden genädiglich” af Heinrich Schütz. Vi kommer også helt tæt på de menneskelige følelser i satsen fra samme periode: “Da Jacob vollendet hatte” af Johann Hermann Schein, hvor bølgende, parallelle forløb af toner på fornem vis er en musikalsk gengivelse af gråd. Derudover synger koret udvalgte satser fra “Sechs geistliche Lieder” af Hugo Wolf. I programmets anden afdeling bydes på et eventyrligt univers af sommer og længselsfuld kærlighed i form af helt nyskreven kormusik. Koret synger “Sange fra et spættet lyshav”, som er 5 korsange komponeret specielt til Graabrødre Kammerkor. Teksterne er skrevet af Marie Priem, og musikken er af korets dirigent Egil Kolind. Her høres hvisken 'mellem sorg og sol' i satsen “Sølvpopler” – og i den stemningsfulde sang “Månekys” flyder vi rundt i 'månens tavse hav'. I den drømmende sats “Mellem skinnende kirsebærtræer” spiller koristerne også på triangel og klangbjælder

Den sidste del af dette sommerprogram repræsenteres med sødmefyldte sangskat af sommerkormusik. Vi folder hele paletten af varme og velklingende harmonier ud i den svenske “Sommersalme” af Waldemar Åhlén – også kendt som “Det dufter lysegrønt af græs". Med “Min Jesus, lad mit hjerte få” åbner koret et intimt rum af hjertevarme skrevet af Carl Nielsen, og til sidst klinger ordene “Fred med de få, som mig har kær, og dem, jeg aldrig så” fra korklassikeren “Fred hviler over land og by” af Niels la Cour. 

Graabrødre Kammerkor fejrede i efteråret 2021 sit 25 års jubilæum med en storslået koncert i Holmens Kirke i København! Koret har holdt mere end 250 acapella koncerter rundt omkring i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Italien, Frankrig osv. Men det, der i sidste ende samler og giver koret sin unikke stemme, er alle de mange prøver vi afholder hver mandag aften i Holmens Kirke. Siden 2014 har Egil Kolind været korets dirigent og musikalske leder. Vi sætter stor pris på det samarbejde, og Egil bidrager udover sin stærke faglighed også til repertoiret ved selv at arrangere og komponere musik til koret.

Der er en entré på kr. 50-  samt et glas vin bagefter.