Koncert ved professor Niklas Sivelöv’s klaverelever fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

MAJ

Dato Søndag d. 8. maj 2022, Kl. 16:00 til kl. 18:00
Siveløvs klaverelever

Klavereftermiddag søndag, den 8. maj kl. 16.00 i Sthens Kirke ved professor Niklas Sivelöv’s klaverelever fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Alle elever er på højt internationalt niveau, og er kommet fra mange forskellige lande for at studere hos Sivelöv i hans solistklasse.

Den berømte svenske pianist, komponist og professor, Niklas Sivelöv, er uddannet i Stockholm, hvor han havde sin solistdebut i 1991. Hans repertoire strækker sig fra Beethoven til Lutoslawski og Ligeti, i tillæg til værker af moderne svenske komponister. Han samarbejder med dirigenter som til eksempel Esa-Pekka Salonen. Leif Segerstam, Thomas Dausgaard, Paavo Berglund og Kazufumi Yamashita. Niklas Sivelöv skaber ofte sensation med sine intense og opildnede fremførelser; New York Times lovprisede hans fremførelse af Beethovens klavertrio i Es-dur samt hans egen komposition ”New York Trio”.

Niklas Sivelöv har holdt koncerter i hele verden, som eksempelvis Carnegie Hall, New York, Tonhalle Zurich, Schweiz, Granados Hall, Spanien og Atheneum i Bucharest, Rumenien. Han har holdt master classes i Spanien, Finland, Portugal, Storbritannien og USA. I 1994 modtog  han den svenske Gyldne Æble Pris og de efterfølgende år har han modtaget flere priser, som eksempelvis prisen for hans indspilninger hos Naxos: ”Diapason d’Or” for Berwalds klaverkoncert. Han også har haft succes med indspilninger med værker af Bach, Schumann, Liszt samt en cd med argentinsk klavermusik. Hans to nylige indspilninger hos Caprice med værker af Skrjabin og Bellman (Improvisational 1) har haft stor artistisk og kommerciel succés.

Niklas Sivelöv har i pr. dag ca. 50 koncertprogrammer på repertoiret, har indspillet ca. 25 CD’er og har samarbejdet med dirigenter og solister som eksempelvis Mario Venzago, E-P Salonen, J-P Saraste, Alan Gilbert, Leonid Gorokhov, Martin Fröst and Patrick Gallois.

Niklas Sivelöv er ridder af Dannebrog.

Der er gratis adgang til koncerten samt et glas vin i pausen.