Dato Onsdag d. 2. februar 2022, Kl. 17:30 til kl. 19:00
Karin Christiansen
Børne- & familiegudstjeneste

Kom til børne- og familiegudstjeneste ...

Tag både familiens ældste og yngste med, der vil være noget for alle aldre.

TEMA: Kyndelmisse

Kyndelmisse falder hvert år den 2. februar – 40 dage efter juleaften. Kyndelmisse kommer af det latinske ”Missa Candelarum”, der kan oversættes til ”Lysmesse” og samtidig markerer kyndelmissen at det er midvinter.

I kirkelig forstand kaldes kyndelmisse ”Marias renselsesdag”. Det er tilfældet, fordi Jomfru Maria 40 dage efter jul tog Jesu Barnet med i templet, som det står beskrevet i Lukasevangeliet. Jomfru Maria kunne herefter betragtes som ’ren’ igen og blev atter accepteret i menigheden. Kyndelmissefejringer kan spores helt tilbage til før år 400, hvor kristne i Jerusalem fejrede Marias renselsesfest.

I katolske kirker tændes alle lys, der skal bruges resten af året den 2. februar. Denne tradition går også langt tilbage, og årsagen til traditionen er, at lys blev anset som hellige redskaber med helbredende kræfter.

Vi slutter af med fællesspisning og hyggeligt samvær udenfor eller i kirkens lokaler (godt fordelt med god afstand), hvis vejret er dårligt.

Så grib dine børn eller børnebørn og gerne naboens børn - og kom hen i kirken til et par timers hyggeligt samvær.

Spisning: Børn 5 kr. og voksne 15 kr.